Košarica prazna

V nakupovalni košarici ni artiklov.

Znesek: 0,00 €

Vračila

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe (odstopa od nakupa) je uporabniku na voljo tukaj

 

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči na elektronski naslov info@herbium.eu, da odstopa od pogodbe oziroma naročila. Ob tem mu ni potrebno navajati razlogov za svojo odločitev.

Kupec mora blago vrniti podjetju Aditum d.o.o. v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe, pri čemer krije neposredne stroške vračila blaga kupec sam. Če kupec vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 14 dni od prejema blaga) se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higijenskih vzrokov, če je po dostavi odprl pečat.

Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti kopijo dokumenta (račun/dobavnica za blago), ki dokazuje istovetnost blaga in kupca, ki je bil priložen ob dobavi tega izdelka.

Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Ponudnik vrne kupcu vsa opravljena plačila v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pri prodajnih pogodbah lahko ponudnik zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec.