Košarica prazna

V nakupovalni košarici ni artiklov.

Znesek: 0,00 €

PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Pravica do zasebnosti je ena najpomembnejših človekovih pravic.

V družbi ADITUM, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o., Puštal 132, 4220 Škofja Loka, matična številka: 6517021000, se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato z vašimi podatki ravnamo skladno s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Namen Politike zasebnosti je zlasti, da vam na enostaven način predstavimo osebne podatke, ki jih zbiramo o vas, na katerih podlagah in za katere namene jih obdelujemo, možnosti glede upravljanja nastavitve zasebnosti ter vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki.

Politika zasebnosti je skladna z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: "Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov"), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: "ZVOP-2") in drugimi veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov.

1. UPRAVLJAVEC ZA VARSTVO PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov družba Aditum d.o.o., Puštal 132, 4220 Škofja Loka (v nadaljevanju "družba ADITUM" ali "upravljavec").

Stik z upravljavcem za varstvo osebnih podatkov lahko vzpostavite preko navedenih kontaktov v 9. členu. Vsa vaša morebitna vprašanja v zvezi s to Politiko zasebnosti, bodo naslovljena s strani odgovorne osebe upravljavca za varstvo osebnih podatkov.

2. VRSTE PODATKOV, KI JIH HRANIMO

Upravljavec o vas zbira različne podatke, vključno z osebnimi podatki, s katerimi vas je mogoče neposredno ali posredno identificirati, v kolikor se vi ali drugi odločijo deliti te osebne podatke.

2.1. OSEBNI PODATKI

Osebni podatki se zbirajo samo v okviru opravljanja dejavnosti upravljalca in samo, če jih vi prostovoljno delite z nami. Osebne podatke prejmemo na več načinov, vključno z nakupovanjem v spletni trgovini, s prijavo na e-novice (neposredno trženje), registracijo uporabniškega računa v spletni trgovini in obiskom naših spletnih strani. Ti podatki vključujejo:

• ime in priimek,

• domači naslov in naslov za dostavo, če je različen od domačega naslova

 (ulica s številko, poštna številka, kraj in država),

• elektronski naslov (tudi uporabniško ime),

• kontaktno telefonsko številko,

• podatke o načinu plačila,

• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini oziroma jih

uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Zgoraj navedeni razkriti osebni podatki se hranijo zakonito in v skladu z določbami relevantne zakonodaje. Vaši podatki se vedno obravnavajo zaupno.

3. NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke vedno obdelujemo na pravni podlagi, kot to določa Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov, in sicer na podlagi privolitve, sklepanja ali izvajanja pogodb ter zakonitih interesov upravljavca in tretjih oseb.

Upravljavec bo vaše osebne podatke uporabljal za obdelavo naročil oziroma za sklenitev in izvajanje pogodbe, ki se sklene na podlagi vašega oddanega naročila.

V kolikor podate izrecno soglasje s prijavo na e-novice, bomo vaše podatke obdelovali tudi za namene trženjskih aktivnosti, oglaševanja kar obsega predvsem prejemanje e-novic.

Vaše soglasje za obdelavo podatkov za pošiljanje e-novic lahko kadarkoli prekličete. To stori tako:

• da na elektronski naslov info@aditum.net napišete: odjava ter vaš elektronski naslov na katerega ste prejemali e-novice,

• da klikne na odjavo, ki se nahaja na dnu e-novic,

• da se s klikom na polje Naročnina odjavite s prejemanja e-novic. To storite kot registriran uporabnik v Moj račun - E-novice. Za potrditev odjave je potrebno na koncu klikniti polje shrani.

4. OBDOBJE HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Rok hrambe osebnih podatkov je odvisen od namena za katerega so bili zbrani. Podatke hranimo največ toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani ali nadalje obdelani oziroma do poteka zastaralnih rokov za izpolnitev obveznosti ali zakonsko predpisanega roka oziroma do preklica, v kolikor gre za podatke pridobljene na podlagi privolitve. Ob upoštevanju narave obdelovanih podatkov in tveganj občasno in na dokumentiran način preverjamo, ali se upoštevajo določbe omejevanja roka hrambe.

Če zakon za posamezne vrste osebnih podatkov ne določa drugače, se po izpolnitvi namena obdelave osebni podatki izbrišejo, uničijo ali anonimizirajo oziroma se izvede drug postopek, ki onemogoča identifikacijo posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, zlasti omejevanje dostopa do njih, njihovo blokiranje ali arhiviranje.

5. PIŠKOTKI

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Namen piškotkov je prepoznavanje posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu do spletnega mesta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika, ki ga uporablja posamezen uporabnik, kar pomeni, da jih lahko vsak uporabnik po želji omeji ali pa jih popolnoma onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.

Poznamo začasne in trajne piškotke.

Začasni ali sejni piškotki so majhne datoteke, ki se shranjujejo na računalniku ali drugi napravi uporabnika, ko ta obišče določeno spletno mesto. Sejni piškotki so običajno potrebni za zagotavljanje storitev spletnih mest, kot so nakupovalne košarice, avtentikacija uporabnika in obrazci za prijavo. Ti piškotki so začasni, saj veljajo le za čas obiska spletnega mesta in se izbrišejo, ko se uporabnik odjavi ali zapre brskalnik.

Sejni piškotki običajno ne vsebujejo osebnih podatkov uporabnika, razen če se uporabnik prostovoljno prijavi na spletno mesto ali opravi nakup, kar pa lahko povzroči shranjevanje nekaterih osebnih podatkov v sejni piškotek.

Trajni piškotki so podobni začasnim piškotkom, saj se tudi shranjujejo na računalniku ali drugi napravi uporabnika, ko ta obišče spletno mesto. Vendar pa trajni piškotki ne izgubijo veljavnosti ob zaprtju brskalnika, ampak ostanejo shranjeni na napravi uporabnika za določeno obdobje, ki je lahko od nekaj ur do nekaj let.

Trajni piškotki se uporabljajo za shranjevanje podatkov, ki se uporabljajo pri večkratnih obiskih spletnega mesta, kot so uporabniška imena in gesla, nastavitve prikaza, izbira jezika, priljubljene strani ali izdelki. S tem omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in olajšajo ponovno prijavo na spletno mesto.

V nekaterih primerih se lahko uporabljajo tudi piškotki tretjih oseb. Piškotki tretjih oseb so piškotki, ki jih na spletno mesto ne postavi neposredno lastnik spletnega mesta, ampak jih namesti tretja oseba, kot je oglaševalec, analitično podjetje ali družbena omrežja. Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o obisku spletnega mesta in uporabi uporabnika, ter omogočajo sledenje obiskom na različnih spletnih mestih.

Piškotki tretjih oseb se lahko uporabljajo za različne namene, kot so prikazovanje ciljnih oglasov, analizo obiskanosti spletnega mesta, integracijo vsebin družbenih omrežij in podobno. Ker te piškotke namesti tretja oseba, lahko lastnik spletnega mesta težko nadzoruje, katere podatke se zbirajo in kako se uporabljajo. Zaradi skrbi o zasebnosti so v nekaterih državah, vključno z EU, postavljene omejitve glede uporabe piškotkov tretjih oseb. Lastnik spletnega mesta mora uporabnikom zagotoviti jasne informacije o uporabi takih piškotkov in omogočiti uporabnikom, da se odločijo, ali želijo dovoliti njihovo uporabo ali ne.

Nekateri uporabniki piškotkov ne želijo uporabljati, zato večina spletnih brskalnikov omogoča upravljanje s piškotki, kot to ustreza posameznemu uporabniku.

Da bi si zagotovili natančnejši nadzor nad lastno zasebnostjo lahko v nekaterih brskalnikih pravila za upravljanje s piškotki  nastavite ločeno za vsako posamezno spletno mesto. Tako lahko piškotke z nepoznanih spletnih mest blokirate, omogočite pa delovanje piškotkom s spletnih strani, ki jim zaupate.

Za več informacij o nadzoru oziroma omejitvi piškotkov v vašem brskalniku si lahko ogledate s klikom na spodnje linke:

Google Chrome

Mozilla Firefox

Edge

Opera

Safari

Spletna stran herbium.eu družbe ADITUM uporablja piškotke skladno z veljavnimi zakoni in uredbami. Za svoje delovanje uporablja obvezne in ostale (izvedbene, funkcionalne, statistične ter marketinške) piškotke.

Obvezni piškotki - so potrebni za delovanje spletnega mesta in za zagotavljanje osnovnih funkcij, kot so prijava v uporabniški račun, nakupovanje in shranjevanje izdelkov v nakupovalno košarico ter dostop do varnih območij spletnega mesta. Ti piškotki se običajno nastavijo brez izrecnega soglasja uporabnika, saj so nujni za zagotavljanje storitev, ki jih uporabnik zahteva. Obvezni piškotki so pogosto sejni piškotki, ki se izbrišejo, ko uporabnik zapre spletni brskalnik. Ti piškotki ne zbirajo nobenih osebnih podatkov in se ne uporabljajo za namene sledenja uporabnikom ali oglaševanja. Če uporabnik ne dovoli teh piškotkov, lahko to vpliva na delovanje spletnega mesta in nekatere funkcije morda ne bodo na voljo.

Izvedbeni piškotki - so vrsta piškotkov, ki se uporabljajo za izboljšanje delovanja spletnega mesta in zagotoviti boljšo uporabniško izkušnjo. Ti piškotki lahko na primer shranjujejo izbire uporabnika glede prikaza vsebine, kot so izbira jezika, velikost pisave in podobno. Prav tako se lahko uporabljajo za shranjevanje podatkov o vsebini nakupovalne košarice, prilagajanje vsebine spletnega mesta uporabnikovim željam in navadam ter za hitrejše nalaganje strani. Izvedbeni piškotki so običajno trajni piškotki, ki ostanejo na uporabnikovi napravi, dokler jih uporabnik ne izbriše ali ne poteče njihov rok trajanja. Ti piškotki običajno ne zbirajo nobenih osebnih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, ampak le anonimne podatke o uporabi spletnega mesta. Izvedbeni piškotki so običajno postavljeni na spletno mesto s strani lastnika spletnega mesta in so običajno vključeni v kategorijo "funkcionalni piškotki". Uporabniki lahko običajno izberejo, ali želijo ali ne želijo dovoliti uporabo izvedbenih piškotkov med brskanjem po spletnem mestu.

Funkcionalni piškotki - so vrsta piškotkov, ki se uporabljajo za zagotavljanje dodatnih funkcij na spletni strani in izboljšanje uporabniške izkušnje. Ti piškotki lahko zapomnijo vaše nastavitve, kot so jezikovne nastavitve, nastavitve velikosti pisave, izbiro valute ali pa lahko sledijo vašim klikom na določene gumbe ali povezave na spletni strani, da se zagotovi, da se funkcije na spletni strani izvajajo pravilno. Funkcionalni piškotki so običajno nastavljeni s strani samega uporabnika, ki želi uporabiti te dodatne funkcije, zato se tudi imenujejo uporabniški piškotki.

Statistični piškotki - so vrsta piškotkov, ki se uporabljajo za zbiranje anonimnih podatkov o uporabi spletnega mesta, na primer število obiskov, vir obiska, ogledane strani in podobno. Te informacije se uporabljajo za analizo uporabe spletnega mesta in izboljšanje njegovega delovanja, na primer za optimizacijo strani, izboljšanje uporabniške izkušnje in podobno. Statistični piškotki se običajno uporabljajo v povezavi z orodji za analizo spletnega prometa, kot je Google Analytics, in ne zbirajo nobenih osebnih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika. Ti piškotki so običajno trajni piškotki, ki ostanejo na uporabnikovi napravi, dokler jih uporabnik ne izbriše ali ne poteče njihov rok trajanja. Statistični piškotki so običajno postavljeni na spletno mesto s strani lastnika spletnega mesta in so običajno vključeni v kategorijo "analitični piškotki". Uporabniki običajno lahko izberejo, ali želijo ali ne želijo dovoliti uporabo statističnih piškotkov med brskanjem po spletnem mestu.

Marketinški piškotki - so vrsta piškotkov, ki se uporabljajo za sledenje uporabnikovim navadam na spletu, predvsem za prikazovanje ciljnih oglasov na spletnih mestih, ki jih uporabnik obišče. Ti piškotki lahko beležijo podatke o obiskanih spletnih mestih, povezavah, ki jih je uporabnik kliknil, in izdelkih, ki jih je uporabnik ogledal. Te informacije se nato uporabijo za prikazovanje ciljnih oglasov, ki ustrezajo uporabnikovim zanimanjem in navadam. Marketinški piškotki so običajno trajni piškotki, ki ostanejo na uporabnikovi napravi, dokler jih uporabnik ne izbriše ali ne poteče njihov rok trajanja. Ti piškotki lahko vključujejo tudi podatke, ki se lahko uporabijo za identifikacijo uporabnika, kot so IP naslovi in podobno. Uporabniki običajno lahko izberejo, ali želijo ali ne želijo dovoliti uporabo marketinških piškotkov med brskanjem po spletnem mestu. Ti piškotki so običajno postavljeni na spletno mesto s strani tretjih oseb, ki uporabljajo oglaševalska omrežja za prikazovanje ciljnih oglasov.

 

Ime piškotka

Vrsta piškotka

Ponudnik piškotka

Namen uporabe

Veljavnost

Izdajatelj

frontend

obvezni

Magento

Piškotek frontend se uporablja za shranjevanje informacij o trenutni seji uporabnika na spletni strani. Gre za kratkotrajni piškotek, ki običajno poteče po koncu seje brskanja, oziroma ko uporabnik zapre spletno stran. Namen piškotka frontend je omogočiti uporabnikom učinkovito in brezhibno uporabo spletne strani, saj si spletna stran z njegovo pomočjo zapomni uporabniške nastavitve, npr. izbiro jezika, velikost pisave, informacije o izdelkih v košarici in podobno. Piškotek frontend ne vsebuje osebnih podatkov o uporabniku in se uporablja predvsem za izboljšanje uporabniške izkušnje na spletni strani.

Do zaključka seje

Lastni

frontend_cid

funkcionalni

Magento

Piškotek frontend_cid je podoben piškotku frontend, vendar se razlikuje v tem, da ga uporablja Content Delivery Network (CDN) storitev, ki zagotavlja, da se vsebina spletne strani nalaga iz bližnjega strežnika in tako izboljšuje hitrost in učinkovitost nalaganja vsebine. Namen piškotka frontend_cid je slediti uporabniku med različnimi zahtevami za strani in zagotoviti, da se vsebina spletne strani, ki jo uporabnik gleda, izvira iz istega strežnika. Podobno kot pri piškotku frontend, se tudi pri piškotku frontend_cid ne beležijo osebni podatki uporabnika.

1 dan

Lastni

hex (32)

marketinški

Squalomail

Piškotek hex (32) je naključno generiran indikator, ki se uporablja za identifikacijo uporabnika na spletni strani. Gre za piškotek prve strani, ki ga nastavi spletna stran in se običajno uporablja za sledenje uporabniku skozi več obiskov na spletni strani. Namen piškotka hex (32) je zagotoviti boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani in izboljšati relevantnost oglaševanja. Piškotek hex (32) vsebuje naključno generirano 32-mestno število in ne vsebuje osebnih podatkov o uporabniku.

1 leto

Zunanji

test_cookie

funkcionalni

Google Analytics

Piškotek "test_cookie" je majhen piškotek, ki se uporablja za preverjanje, ali lahko brskalnik sprejema piškotke. Ko spletna stran, ki vsebuje ta piškotek, naloži brskalnik, bo poskusila napisati ta piškotek. Če lahko brskalnik sprejme piškotke, se bo piškotek napisal in nato takoj izbrisal. Namen piškotka je le preveriti, ali lahko brskalnik sprejema piškotke ali ne, in ne vsebuje nobenih osebnih podatkov o uporabniku. Namen piškotka je torej le zagotoviti boljšo uporabniško izkušnjo na spletnih straneh, ki uporabljajo Google Analytics.

1 dan

Zunanji

_ga

statistični

Google Analytics

Piškotek "_ga" je piškotek, ki ga uporablja orodje za analitiko spletnega prometa Google Analytics. Namen piškotka "_ga" je slediti uporabnikom in analizirati njihovo uporabo spletnih strani, ki uporabljajo Google Analytics.
Piškotek "_ga" vsebuje naključno ustvarjen unikaten indikator, ki ga Google Analytics uporablja za razlikovanje med posameznimi uporabniki. Ta indikator se uporablja za analizo obnašanja uporabnika na spletni strani, kot so na primer ogledi strani, čas zadrževanja na strani in drugi podatki.
Piškotek "_ga" se samodejno izteče po dveh letih, vendar se lahko rok veljavnosti po potrebi podaljša. Piškotek "_ga" ne vsebuje nobenih osebnih podatkov o uporabniku in se uporablja izključno za statistične namene, s ciljem izboljšanja uporabniške izkušnje na spletnih straneh, ki uporabljajo Google Analytics.

2 leti

Zunanji

_gat

statistični

Google Analytics

Piškotek "_gat" je še en piškotek, ki ga uporablja orodje za analitiko spletnega prometa Google Analytics. Namen piškotka "_gat" je omejiti število zahtevkov, ki se pošiljajo na strežnik Google Analytics.
To pomeni, da piškotek "_gat" omejuje hitrost pošiljanja zahtevkov na strežnik Google Analytics, kar lahko pomaga pri ohranjanju učinkovitosti spletnih strani, ki uporabljajo Google Analytics, še posebej v primeru velikega števila obiskovalcev.
Piškotek "_gat" se samodejno izteče po 1 minuti. Piškotek "_gat" ne vsebuje nobenih osebnih podatkov o uporabniku in se uporablja izključno za statistične namene, s ciljem izboljšanja uporabniške izkušnje na spletnih straneh, ki uporabljajo Google Analytics.

1 dan

Zunanji

_gid

statistični

Google Analytics

Piškotek "_gid" je tretji piškotek, ki ga uporablja orodje za analitiko spletnega prometa Google Analytics. Namen piškotka "_gid" je identificirati posamezne uporabnike in analizirati njihovo uporabo spletnih strani, ki uporabljajo Google Analytics.
Piškotek "_gid" vsebuje naključno ustvarjen unikaten identikator, ki ga Google Analytics uporablja za razlikovanje med posameznimi uporabniki in za sledenje njihovega obnašanja na spletni strani. Ta piškotek se uporablja za izboljšanje uporabniške izkušnje na spletnih straneh, ki uporabljajo Google Analytics, na primer za prilagajanje vsebine in prikaza oglasa na podlagi prejšnjih interakcij z uporabnikom.
Piškotek "_gid" se samodejno izteče po 24 urah. Piškotek "_gid" ne vsebuje nobenih osebnih podatkov o uporabniku in se uporablja izključno za statistične namene.

1 dan

Zunanji

external_no_cache

funkcionalni

Magento

Piškotek "external_no_cache" se uporablja na spletnih mestih, ki uporabljajo platformo za upravljanje vsebin Magento. Namen piškotka "external_no_cache" je izboljšanje delovanja spletne strani s preprečevanjem predpomnjenja vsebine strani.
Ko obiskovalec dostopa do spletne strani, ki uporablja Magento platformo, se lahko stran predpomni v brskalniku. To lahko vodi do težav, kot so napačno prikazana vsebina ali nezmožnost dostopa do nekaterih funkcij spletnega mesta. S piškotkom "external_no_cache" se prepreči predpomnjenje strani in zagotovi, da se stran vedno naloži neposredno s strežnika.
Piškotek "external_no_cache" se samodejno izbriše, ko se brskalnik zapre. Piškotek ne vsebuje nobenih osebnih podatkov o uporabniku in se uporablja izključno za izboljšanje delovanja spletnega mesta.

1 dan

Lastni

__atrfs

marketinški

AddThis

Piškotek "__atrfs" se uporablja na spletnih mestih, ki uporabljajo orodje AddThis za upravljanje dodatnih funkcij in vtičnikov. Namen piškotka "__atrfs" je slediti, kateri vtičniki in funkcije so bile uporabljene na spletni strani.
Piškotek "__atrfs" se uporablja za sledenje in analizo, kako uporabniki uporabljajo vtičnike in funkcije na spletnem mestu. To lahko vključuje deljenje vsebine prek socialnih omrežij, prikazovanje priporočilnih vsebin in drugih funkcij, ki jih ponuja orodje AddThis.
Piškotek "__atrfs" se samodejno izbriše po 2 letih. Piškotek ne vsebuje nobenih osebnih podatkov o uporabniku, ampak se uporablja za zbiranje statističnih podatkov o uporabi vtičnikov in funkcij spletnega mesta, ki jih zagotavlja orodje AddThis.

2 leti

Zunanji

__atuvc

funkcionalni

AddThis

Piškotek "__atuvc" se uporablja na spletnih mestih s platformo za skupno rabo družbenih omrežij AddThis, da se spremlja število delitev določene vsebine prek družbenih medijev. Piškotek se ustvari, ko uporabnik obišče spletno mesto, ki uporablja platformo AddThis, in si zapomni uporabnikove nastavitve za skupno rabo.
Piškotek "__atuvc" je vztrajen piškotek, ki ostane na uporabnikovi napravi dve leti, razen če ga uporabnik ali lastnik spletnega mesta izbriše. Ne zbira nobenih osebnih podatkov o uporabniku in se uporablja izključno za spremljanje dejavnosti skupne rabe družbenih omrežij.
Piškotek običajno nastavi koda JavaScript za AddThis, ki je vgrajena na spletno mesto. Podatki, zbrani s piškotkom, se uporabljajo za generiranje poročil za lastnike spletnih mest, ki jim lahko pomagajo razumeti, kako se njihova vsebina deli na družbenih medijih, in kako izboljšati svoja prizadevanja za trženje na družbenih medijih.

13 mesecev

Zunanji

__atuvs

funkcionalni

AddThis

Piškotek "__atuvs" je sejni piškotek, ki ga uporablja platforma za skupno rabo družbenih omrežij AddThis na spletnih mestih. Piškotek se ustvari, ko uporabnik obišče spletno mesto, ki uporablja platformo AddThis, in se uporablja, da se zagotovi, da uporabnik vidi posodobljeno število delitev, če stran deli in se nato vrne nanjo, preden se števec posodobi.
Piškotek "__atuvs" je začasni piškotek, ki se izbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik. Ne zbere nobenih osebnih podatkov o uporabniku in se uporablja izključno za izboljšanje uporabniške izkušnje na spletnem mestu.
Piškotek običajno nastavi koda JavaScript za AddThis, ki je vgrajena na spletno mesto. Podatki, zbrani s piškotkom, se uporabljajo za izboljšanje zmogljivosti in funkcionalnosti platforme za skupno rabo družbenih omrežij AddThis.
Skupno rabo piškotka "__atuvs" pomaga zagotoviti, da uporabnik vidi najnovejšo številko delitev pri skupni rabi vsebine prek platforme AddThis, kar omogoča bolj natančno in zanesljivo izkušnjo skupne rabe.

Do zaključka seje

Zunanji

_fbp

marketinški

Facebook

Piškotek "_fbp" je piškotek prve strani, ki ga uporablja Facebook za spremljanje pretvorbe, optimizacijo ciljanja oglasov in ustvarjanje ciljnih občinstev za svojo platformo Facebook Ads.
Ko uporabnik obišče spletno mesto, ki ima nameščen Facebookov piksel, se piškotek "_fbp" nastavi v uporabnikovem brskalniku. Piškotek vsebuje edinstven identifikator, ki se uporablja za spremljanje uporabnikove dejavnosti na spletnem mestu, vključno z obiskanimi stranmi, opravljenimi dejanji in nakupi. Te informacije nato uporablja Facebook za pripisovanje pretvorbe nazaj specifičnim oglasom in za optimizacijo ciljanja oglasov na podlagi uporabnikovega vedenja na spletnem mestu.
Piškotek "_fbp" ima življenjsko dobo 90 dni in se ne uporablja za osebno prepoznavanje uporabnika. Uporablja se izključno za oglaševanje in analitične namene.
Pomembno je opozoriti, da je uporaba Facebookovega piksla in piškotka "_fbp" na spletnih mestih podvržena Facebookovim pravilom zasebnosti in pogoji uporabe, ki jih morajo lastniki spletnih mest skrbno preučiti in upoštevati. Poleg tega lahko uporabniki preprečijo uporabo svojih podatkov s strani Facebooka za namene oglaševanja prek svojih nastavitev na Facebooku.

90 dni

Zunanji

at-lojson-cache-#

izvedbeni

AddThis

Piškotek "at-lojson-cache-#" je piškotek prve strani, ki ga nastavi dodatek za družbeno omrežje AddThis. AddThis je storitev tretjih oseb, ki omogoča obiskovalcem spletnih strani, da delijo vsebine na družbenih omrežjih. Piškotek se uporablja za shranjevanje zgodovine deljenja obiskovalca, ki se nato uporablja za priporočanje ustrezne vsebine obiskovalcu v prihodnosti.
Znak številke (#) na koncu imena piškotka označuje specifično različico predpomnilnika piškotka. Vrednost piškotka je JSON objekt, ki vsebuje informacije o zgodovini deljenja obiskovalca, vključno z naslovi URL deljenih vsebin in družbenimi omrežji, na katerih so bile vsebine deljene.
Piškotek "at-lojson-cache-#" ima privzeti čas poteka enega leta, vendar ga lahko prilagodi lastnik spletnega mesta, ki namesti dodatek AddThis.
Pomembno je opozoriti, da je uporaba dodatka AddThis in povezanih piškotkov predmet politike zasebnosti in pogojev uporabe storitve AddThis, ki jih morajo lastniki spletnih mest skrbno pregledati in upoštevati. Poleg tega se lahko uporabniki odjavijo od zbiranja podatkov in ciljnega oglaševanja s strani AddThis prek njihove strani za odjavo.

1 leto

Zunanji

at-rand

obvezni

AddThis

Piškotek "at-rand" je piškotek prve strani, ki ga nastavi dodatek za družbeno omrežje AddThis. AddThis je storitev tretjih oseb, ki omogoča obiskovalcem spletnih strani, da delijo vsebine na družbenih omrežjih. Piškotek se uporablja za zagotavljanje, da obiskovalec vidi posodobljeni števec deljenja, če deli stran in se vrne nanjo, preden AddThis osveži predpomnilnik.
Piškotek "at-rand" ima naključno generirano vrednost, ki se uporablja za preprečevanje predpomnjenja števca deljenja v brskalniku obiskovalca. To zagotavlja, da obiskovalec vidi najnovejše število deljenj, ko deli stran.
Piškotek "at-rand" ima privzeti čas poteka eno leto, vendar ga lahko prilagodi lastnik spletnega mesta, ki namesti dodatek AddThis.
Pomembno je opozoriti, da je uporaba dodatka AddThis in povezanih piškotkov predmet politike zasebnosti in pogojev uporabe storitve AddThis, ki jih morajo lastniki spletnih mest skrbno pregledati in upoštevati. Poleg tega se lahko uporabniki odjavijo od zbiranja podatkov in ciljnega oglaševanja s strani AddThis prek njihove strani za odjavo.

1 leto

Zunanji

loc

marketinški

AddThis

Piškotek z imenom "loc" lahko vsebuje informacije o geografski lokaciji uporabnika, ki jih je spletna stran shranila. To omogoča spletni strani, da ponuja bolj relevantne vsebine uporabniku, glede na njegovo lokacijo. Piškotek "loc" lahko vsebuje tudi podatke o tem, katere jezike uporablja uporabnik ali katero različico spletnega mesta preferira. Piškotek "loc" sam po sebi ne beleži nobenih podatkov, temveč služi kot shramba za podatke, ki jih spletna stran beleži v zvezi z geografsko lokacijo uporabnika.

13 mesecev

Zunanji

uvc

marketinški

AddThis

UVC (updated cookie value) je piškotek, ki ga uporabljajo nekatera družabna omrežja, kot sta Facebook in LinkedIn, za sledenje uporabnikovi aktivnosti na spletnih mestih, ki vključujejo gumbe za všečkanje ali deljenje vsebin na teh omrežjih. Ko uporabnik obišče spletno mesto, ki vključuje te gumbe, se piškotek UVC posodobi z vrednostjo obstoječega piškotka, ki ga uporablja družabno omrežje, kar omogoča sledenje uporabnikovi aktivnosti in prikazovanje ustrezne vsebine ali oglasov.

13 mesecev

Zunanji

xtc

marketinški

AddThis

Piškotek xtc se uporablja na družbenem omrežju Facebook in vsebuje informacije o delovanju družbenega vtičnika (Social Plugin) za Facebook na spletni strani. Namen piškotka xtc je omogočiti delovanje vtičnika za družbeno omrežje na spletni strani ter omogočiti povezavo med uporabniškim računom na Facebooku in spletno stranjo, ki jo obiskuje uporabnik. Piškotek xtc ne vsebuje osebnih podatkov o uporabniku.

13 mesecev

Zunanji

 

6. UPORABNIKI VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

6.1. Pogodbeni obdelovalci

Družba ADITUM lahko posreduje vaše osebne podatke tretjim osebam, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov (v nadaljevanju: "pogodbeni obdelovalci") za namene podpore, analize in stalnega izboljševanja storitev, obdelave plačil ali dostavo naročil. Pogodbeni obdelovalci imajo odstop le do tistih osebnih podatkov, ki jih nujno potrebujejo za zagotovitev storitev, ki jih opravljajo za nas in samo za namene izvajanja teh nalog v našem imenu in jih ne smejo uporabljati za noben drug namen. Pogodbeni obdelovalci so dolžni varovati vaše osebne podatke na enak način kot družba ADITUM.

6.2. Javni organi

Ne glede na gornje določbe glede časa hrambe osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke hranimo za daljše obdobje in jih posredujemo tretjim osebam kot so policija, tožilstvo, sodišče in drugi pristojni državni organi znotraj Republike Slovenije ali zunaj nje, v kolikor presodimo, da je tako posredovanje potrebno in zahtevano z zakonom, vključno za namene preprečevanja, preiskovanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj.

Vaše osebne podatke lahko posredujemo državnim organom tudi kadar je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov v sodnem postopku ali v upravnem ali izvensodnem postopku.

6.3. Aplikacije tretjih oseb

Vaše osebne podatke lahko z vašo privolitvijo delimo z aplikacijami tretjih oseb, če se odločite za dostop do naših storitev prek takšne aplikacije kot v primeru Facebook in Instagram. Vključene povezave ne generirajo nobenih piškotkov, dokler posameznik ne klikne nanje, zato je odgovornost glede ravnanja z vašimi osebnimi podatki v domeni ponudnikov aplikacij, za uporabo katerih se odločite.

7. PRENOS PODATKOV V DRŽAVE, KI NISO ČLANICE EU ALI EGP

Vaše osebne podatke praviloma obdelujemo znotraj EU in Evropskega gospodarskega prostora (v nadaljevanju: "EGP"). V določenih primerih pa vaše podatke posredujemo tudi uporabnikom izven EU in EGP, pri čemer jamčimo, da se prenosi v tretje države in mednarodne organizacije izvajajo samo v popolni skladnosti z Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov oziroma zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov.

8. AVTOMATIZIRANO SPREJEMANJE ODLOČITEV IN PROFILIRANJE

Avtomatizirano sprejemanje odločitev in profiliranje pomeni uporabo avtomatiziranih procesov ali algoritmov, ki sprejemajo pomembne odločitve o posamezniku ali ustvarjajo ocene, ki lahko pomembno vplivajo na posameznika. To pomeni, da se pri obdelavi osebnih podatkov uporabljajo algoritmi in avtomatizirani procesi za analizo in razvrščanje posameznikov glede na določene lastnosti.

Družba ADITUM ne izvaja avtomatiziranega sprejemanja odločitev in profiliranja.

9. PRAVICE V ZVEZI Z VAŠIMI OSEBNIMI PODATKI

Vse vaše zahtevke v zvezi z uresničevanjem pravic lahko posredujete upravljalcu osebnih podatkov družbi Aditum d.o.o. na naslov Puštal 132, 4220 Škofja Loka (s pripisom "Varstvo osebnih podatkov") ali po elektronski pošti iztok.petrič@aditum.net.

Posameznik ima v zvezi z osebnimi podatki naslednje pravice:

9.1. Pravica dostopa do podatkov

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu družba ADITUM potrdi, ali obdeluje podatke v zvezi z njim. Na podlagi takšne zahteve družba ADITUM posamezniku omogoči dostop do osebnih podatkov ter poda naslednje informacije v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov:

• namen obdelave;

• vrste zadevnih osebnih podatkov;

• uporabnike ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah;

• kadar je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja;

• obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi;

• obstoj pravice do vložitve pritožbe pri nadzornem organu;

• kadar osebni podatki niso zbrani pri posamezniku, na katerega se ti nanašajo, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom;

• obstoj morebitnega avtomatiziranega sprejemanja odločitev.

Družba ADITUM bo ob izpolnitvi pogojev iz Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov posamezniku, ki so mu bili osebni podatki razkriti, sporočila vse popravke ali izbrise osebnih podatkov ali omejitve obdelave.

9.2. Pravica do popravka

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu družba ADITUM omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim oz. dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov.

9.3. Pravica do izbrisa

Posameznik lahko v natančno določenih primerih (iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov) zahteva, da mu družba ADITUM omogoči izbris njegovih osebnih podatkov (tako imenovana pravica do pozabe).

Pravica do pozabe je del Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) Evropske unije, ki določa, da imajo posamezniki pravico zahtevati, da se njihovi osebni podatki izbrišejo, če niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani, če posameznik prekliče svoje soglasje za obdelavo podatkov, če so bili podatki obdelani nezakonito ali če je treba podatke izbrisati zaradi zakonskih zahtev.

9.4. Pravica do omejitve obdelave

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati, da družba ADITUM omeji obdelavo, kadar velja eden od naslednjih primerov:

• posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, oporeka točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki družbi ADITUM omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;

• je obdelava nezakonita in posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe;

• družba ADITUM osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar jih posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;

• je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, vložil ugovor v zvezi z obdelavo dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi družbe ADITUM prevladajo nad razlogi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

9.5. Pravica do prenosljivosti podatkov

Posameznik lahko kadarkoli zahteva, da mu družba ADITUM posreduje osebne podatke v zvezi z njim v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. Posameznik ima pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljalcu, pri čemer ga družba ADITUM ne bo ovirala.

Posameznik ima pravico da se osebni podatki neposredno prenesejo od družbe ADITUM kot upravljavca k drugemu upravljalcu, kadar je to tehnično izvedljivo.

9.6. Pravica do ugovora

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, kadar družba ADITUM osebne podatke obdeluje:

• za opravljanje nalog v javnem interesu,

• pri opravljanju javne oblasti ali

• kadar je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov.

Družba ADITUM bo prenehala obdelovati te osebne podatke, razen če presodi, da ima utemeljene in legitimne razloge za nadaljevanje obdelave ali če je obdelava potrebna iz pravnih razlogov.

Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja, ima posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja. V tem primeru družba ADITUM preneha z obdelovanjem osebnih podatkov posameznika v namen neposrednega trženja.

9.7. Pravica do preklica soglasja

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da svojo privolitev kadar koli prekliče. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

9.8. Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo Informacijskemu pooblaščenec Republike Slovenije, v kolikor meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

9.9. Pravica do sodnega varstva

Posameznik, ki meni, da upravljavec ali obdelovalec iz javnega ali zasebnega sektorja krši njegove pravice, določene s Splošno uredbo ali z zakoni, ki urejajo obdelavo ali varstvo osebnih podatkov, lahko zahteva sodno varstvo svojih pravic ves čas trajanja kršitve, brez predhodnega uveljavljanja pravic po drugih določbah ZVOP-2 ali uporabe drugih pravnih sredstev.

10. SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Družba ADITUM si pridružuje pravico do spremembe Politike zasebnosti glede na razmere in zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Politika zasebnosti je bila zadnjič posodobljena 16.4.2023.