Košarica prazna

V nakupovalni košarici ni artiklov.

Znesek: 0,00 €

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine herbium.eu

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine herbium.eu (v nadaljevanju "spletna trgovina" ali "ponudnik") so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine herbium.eu, pravice in obveznosti kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom naše spletne trgovine.

Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec ali obiskovalec v spletni trgovini.

Spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

 

Ponudnik stotitev e-poslovanja in upravljalec spletne trgovine je podjetje:

Firma: ADITUM, trgovsko, proizvodno in storitveno podjetje, d.o.o.

Skrajšana firma: ADITUM d.o.o.

Poslovni naslov: Puštal 132, 4220 Škofja Loka

Matična številka: 6517021000

Davčna številka: 35755628

Identifikacijska številka za DDV: SI35755628

Sklep o vpisu ustanovitve subjekta: Srg 2013/54201 (Okrožno sodišče v Kranju)

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednja pojasnila in informacije o:

 • identiteti podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka, številka registra)
 • kontaktnih naslovih, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvenih značilnostih blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dobavljivosti izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki so v ponudbi na spletni strani naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 • pogojih dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • cenah, ki so jasno in nedvoumno določene in prikaz ali že vsebujejo davke (DDV) in stroške dostave
 • načinu plačila in dostave
 • časovni veljavnosti ponudbe
 • roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • postopku ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

Prijava

Uporabnik v spletni trgovini lahko nakupuje kot registrirani kupec spletne trgovine ali pa kot gost spletne trgovine (v nadaljevanju "kupec").

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo kupca nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Registraciia v spletno trgovino kupcu omogoča, da ob naslednjih,  ponovnih nakupih v spletni trgovini enostavneje zaključi nakup, da ima popoln pregled nad preteklimi nakupi, da sprejema predhodna obvestila o novostih v ponudbi, da ureja svoj profil v spletni trgovini itd. V kolikor obiskovalec spletne trgovine kupuje kot gost, mora ob vsakokratnem nakupu ponovno vpisati vse podatke, ki so potrebni za izvedbo nakupa. 

 

Postopek nakupa

Uporabnik lahko v spletni trgovini prebrska spletni katalog izdelkov in si podrobneje ogleda izdelke. Pri tem lahko uporablja različne filtre za čim hitrejšo najdbo željenih izdelkov. Filtri so v glavnem meniju in nato še na levi strani. Prav tako si uporabnik lahko pomaga z iskalnikom ključnih besed, ki se nahaja zgoraj na sredini.

Ko uporabnik najde izdelek, ki ga želi naročiti klikne ikono "Košarica" ob izdelku. Izdelek je bil s klikom dodan v KOŠARICO.

Uporabnik se nato lahko odloči, da s klikom na "Nadaljujte z naročilom" nadaljuje z ogledi izdelkov ali pa s klikom na "Košarica" v KOŠARICI pregleda do tedaj izbrane izdelke.

Zgoraj desno v "Moja košarica" ali pa skrajno desno v "Košarica" v glavnem meniju, lahko uporabnik spremlja, katere in koliko izdelkov ima trenutno v njej.

Ko uporabnik zaključi ogled spletne trgovine in želi zaključiti nakup, so koraki procesa nakupa naslednji:

1. KOŠARICA:

1.1.  tukaj lahko uporabnik poljubno spreminja količine izbranih izdelkov. Izbrane izdelke lahko tudi izloči iz KOŠARICE s klikom na X (skrajno desno v vrstici ob izdelku). Za ponovni izračun skupnega zneska je potem potrebno klikniti na "Posodobi košarico".

1.2.  uporabnik lahko, v kolikor ne bi želel nadaljevati z nakupom, izprazni celotno KOŠARICO s klikom na "Izprazni košarico".

1.3.  uporabnik lahko tudi nadaljuje z nakupom tako, da klikne na "Nadaljujte z nakupi" ali pa na katerikoli zavihek na glavnem meniju.

1.4.  če ima uporabnik na voljo veljavno KODO ZA POPUST, jo mora pred zaključkom nakupa vpisati v za to določeno polje in klikniti na "Uporabi kupon". To lahko stori le kot registriran kupec.

1.5.  nato uporabnik nadaljuje z postopkom s klikom na "Zaključi nakup".

2. BLAGAJNA:

2.1.  PRIJAVA KUPCA: uporabnik lahko izbira med tem, da bo naročilo izvedel kot gost oziroma, da se prijavi kot kupec (registrira, če še ni) in naročilo izvede prijavljen kot registrirani kupec.

2.2.  PODATKI RAČUNA:

2.2.1.    uporabnik Izbere potrebne podatke za račun iz seznama ali pa vnese nove podatke za račun. V kolikor nakupuje kot gost mora izpolniti vsa obvezna polja označena z zvezdico.

2.2.2.    izbere ali bo dostava izdelkov na enak naslov, kot je naslov za račun ali pa izbere dostavo na drug naslov.

2.3.  NASLOV ZA DOSTAVO: zavihek se odpre le v primeru, da je uporabnik pri "Podatki računa" izbral dostavo na drug naslov. Podatke za dostavo lahko izbere iz seznama ali pa vnese nove podatke za dostavo.

2.4.  NAČIN DOSTAVE: v kolikor se dostava obračuna, se v tem zavihku prikaže znesek dostave.

2.5.  NAČIN PLAČILA: s klikom na krogec pred eno izmed možnosti plačila oziroma na samo možnost plačila, določi uporabnik način plačila. Možnosti so:

2.5.1.    Plačilo po predračunu/ponudbi (vsi potrebni podatki se uporabniku že izpišejo ob kliku na to možnost. Podatki so tudi na samem predračunu/ponudbi, ki ga uporabnik dobi ob zaključku nakupa).

2.5.2.    PayPal (po zaključku naročila bo uporabnik preusmerjen na PayPal).

2.5.3.    Plačilo po povzetju.

2.6.  PREGLED NAROČILA: uporabnik tukaj še enkrat preveri celotno vsebino naročila, preveri cene in količine naročenih izdelkov ter znesek za plačilo. Na desni strani pa lahko preveri tudi postopek naročila (podatke na računu, naslov dostave, način dostave in način plačila). Uporabnik ima v primeru, da želi pred zaključkom naročila karkoli spremeniti oziroma popraviti, naslednje možnosti:

2.6.1.    narediti spremembo v katerem koli koraku "Postopka naročila" (na desni strani ekrana) s klikom na "Spremeni".

2.6.2.    dopolniti košarico s klikom na "Dopolnite v košarici" (spodaj levo na ekranu). Uporabnik se vrne na korak 1 (Košarica).

2.6.3.    uporabnik se lahko vrne na nakupovanje s klikom na katerokoli zavihek v glavnem meniju spletne trgovine in nadaljuje nakup.

Ko uporabnik vse še enkrat preveri in je vse v redu, s klikom na "Zaključi naročilo" odda naročilo.

2.7.  VAŠE NAROČILO JE BILO SPREJETO: Nakup je potrjen, Izpiše se uporabnikova številka naročila. Uporabnik lahko tudi natisne naročilo, vse informacije o naročilu prejme na vpisan e-poštni naslov.

 

Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

Pred zaključkom in oddajo naročila je uporabniku omogočeno, da: 

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v košarico 
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka, količino in znesek za posamezni izdelek 
 • vidi in pregleda količino in skupni znesek ter stroške dostave (če je dostava obračunana) 
 • spreminja količino izbranih izdelkov 
 • odstrani izbrane izdelke iz košarice 
 • nadaljuje z nakupom 
 • spreminja način plačila

 

Plačilo

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • PLAČILO PO PREDRAČUNU/PONUDBI: z nakazilom na TRR račun podjetja Aditum d.o.o. (upravljalec spletne trgovine herbium.eu) po predračunu/ponudbi, ki ga kupec prejme na elektronski naslov.
 • PAYPAL: po zaključku naročila bo kupec preusmerjen na njegov PayPal račun, kjer lahko izbira med plačilom s plačilno kartico oziroma s plačilom direktno iz PayPal računa.
 • PLAČILO PO POVZETJU – Pri plačilu po povzetju se dostavni službi plača v gotovini oziroma s plačilno kartico (če to dostavna služba omogoča). Upoštevati je potrebno, da dostavna služba za storitev PLAČILO PO POVZETJU lahko zaračuna PROVIZIJO, ki ni obračunana na računu. Znesek provizije je odvisen od zneska odkupnine.      

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna po njegovi prijavi v "Moje namizje" pod "Moja naročila".

 

Cene

Vse cene so izražene v evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo naprej določene veljavnosti. Kljub želji, da bi ponudnik vedno zagotovil točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo (Podatki o naročilu)). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Koda za popust – Kot način posebne promocije lahko uporabnik določene izdelke kupi tudi s pomočjo promocijskih kod oziroma kuponov, ki jih pridobi na različne načine (SMS, letak, družbeno omrežje, itd). Promocijski kode in kuponi so časovno omejeni. Kode in pravila uporabe bodo jasno določeni. Vnos kode je omogočen ob izdelku v prvem koraku spletnega naročila (Košarica).

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe (odstopa od nakupa) je uporabniku na voljo tukaj

 

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči na elektronski naslov info@aditum.net, da odstopa od pogodbe oziroma naročila. Ob tem mu ni potrebno navajati razlogov za svojo odločitev.

Kupec mora blago vrniti podjetju Aditum d.o.o. v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe, pri čemer krije neposredne stroške vračila blaga kupec sam. Če kupec vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 14 dni od prejema blaga) se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higijenskih vzrokov, če je po dostavi odprl pečat.

Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti kopijo dokumenta (račun/dobavnica za blago), ki dokazuje istovetnost blaga in kupca, ki je bil priložen ob dobavi tega izdelka.

Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Ponudnik vrne kupcu vsa opravljena plačila v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pri prodajnih pogodbah lahko ponudnik zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec.

 

Povzetek določb ZVPot glede pravice do odstopa od pogodbe:

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.

Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43. b člena.

Po določbi b 43. d člena ZVPot lahko potrošnik obvestilo o odstopu predloži podjetju na obrazcu iz petega odstavka tega člena ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Podjetje lahko na svoji spletni strani ponudi potrošniku tudi možnost, da elektronsko izpolni in predloži obrazec iz petega odstavka tega člena ali poda nedvoumno izjavo, iz katere izhaja potrošnikova volja za odstop od pogodbe. V takem primeru mu podjetje nemudoma potrdi prejem obvestila o odstopu od pogodbe na trajnem nosilcu podatkov. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega člena nosi potrošnik.

Po določbi 43. Č člena ZVPot potrošnik nima pravice do odstopa pri pogodbah:

- o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;

- o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam ;

- o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;

- o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;

- o dobavi zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;

- o dobavi časopisov, periodičnega tiska ali revij, razen pri naročniških pogodbah za dobavo takih publikacij;

- o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;

- o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;

- o dobavi alkoholnih pijač, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva;

- sklenjenih na javnih dražbah ;

- o nastanitvi, ki ni namenjena stalnemu bivanju, prevozu blaga, najemu vozil, pripravi in dostavi hrane, ali storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku ;

- o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

 

Dobavni rok

Naročeno blago iz naročil , prejetih na delovni dan do 13 ure, ponudnik praviloma pripravi in odpremi še isti dan. Tako blago kupec načeloma prejme v enem oziroma dveh dnevih. V primeru, da izdelka ni na zalogi oziroma je dobavni rok daljši  bo ponudnik kupca o tem obvestil po elektronski pošti ali telefonu.

 

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. V primeru, da je kupec naročil več izdelkov in je kateri od teh na zalogi, drugi pa niso, se vrši delna dobava blaga (delno takoj, delno ko, izdelki pridejo na zalogo). Poštnina se v takem primeru zaračunava le enkrat (1x) in še to le v primeru, da je skupni znesek naročila nižji od 30€. 
Blago pošiljamo preko podjetja Pošta Slovenija oziroma preko podjetja GLS Slovenija. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.
Znesek poštnine za naročila nižja od 30€ znaša 2,44€, za naročila višja od 30€ je pošiljanje BREZPLAČNO.

 

Stvarna napaka 

Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tukaj. 

 

Ponudnik mora kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izponlitve, zato ponudnik priporoča kupcu, da prejeto blago pregleda takoj po dobavi oziroma prevzemu blaga.

Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Pri ugotavljanju stvarne napake izdelka se upošteva primerjava z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

 

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca (ponudnika Aditum d.o.o.) v roku 2 (dveh) mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu (ponudniku) sporoči po telefonu 070 751331 ali na elektronski naslov info@aditum.net tako, da pošlje izpolnjen obrazec za prijavo stvarne napake. Glede postopka vračila izdelka s stvarno oziroma prikrito napako ponudnik kontaktira kupca. To vračilo je za kupca brezplačno.

 

Prodajalac (ponudnik) ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na izdelku obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

 

V kolikor je bila stvarna napaka utemeljena, ima kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca (ponudnika) o napaki, pravico (ta pravica kupcu ugasne s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca (ponudnika) ) od prodajalca (ponudnika) zahtevati da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom, pod pogojem
 • vrne plačani znesek

V vsakem primeru ima kupec tudi pravico, da od prodajalca (ponudnika) zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti tega odstavka.

 

Pravico do uveljavljanja stvarne napake izdelka natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Reklamacije

Obrazec za reklamacije se nahaja tukaj.

 

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bo ponudnik skrbno zapakiral v embalažo za dostavo tako, da bi do kupca prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

 

Količinska reklamacija: ponudnik priporoča, da kupec prejeto blago pregleda takoj po dobavi. V primeru, da v paketu izdelki količinsko ne ustrezajo (dobavljena količina in količina navedena na računu se ne ujemata), mora kupec o tem najkasneje v roku 8 dni po prevzemu obvestiti ponudnika na elektronski naslov info@aditum.net in priložiti izpolnjen obrazec za reklamacije.

Na podlagi ustreznega obvestila in dejanski ugotovitvi količinskega majka izdelka/izdelkov, ponudnik kupcu v najkrajšem možnem času naknadno pošlje manjkajoči izdelek. Postopek dostave je za kupca brezplačen.

 

Dobavljeni napačni izdelki: ponudnik priporoča, da kupec prejeto blago pregleda takoj po dobavi. Če je v poslanem paketu napačno blago, mora kupec najkasneje v 8 dneh po prevzemu o napačnem blagu obvestiti ponudnika na elektronski naslov info@aditum.net in priložiti izpolnjen obrazec za reklamacije.

Na podlagi ustreznega obvestila ponudnik kupcu v najkrajšem možnem času izdelek zamenja. Glede postopka vračila napačnega izdelka in dostavi pravega izdelka ponudnik kontaktira kupca. Ta celoten postopek je za kupca brezplačen.

 

Fizično poškodovani izdelki: ponudnik priporoča, da kupec prejeto blago pregleda takoj po dobavi. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano ali razlito, mora kupec takoj oziroma najkasneje v 8 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti dostavno službo in ponudnika na kontaktni elektronski naslov info@aditum.net in priložiti izpolnjen obrazec za reklamacije.

Na podlagi ustreznega obvestila ponudnik kupcu v najkrajšem možnem času zamenja izdelek oziroma vrne kupnino. Glede postopka vračila poškodovanega izdelka in dostave novega nepoškodovanega izdelka ponudnik kontaktira kupca. Ta celoten postopek je za kupca brezplačen.

 

Ponudnik si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • Pri ugotovitvi, da je neuporabnost izdelka posledica nepravilnega ravnanja kupca
 • V kolikor blago ni vrnjeno v originalni embalaži

 

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnem vročitve oziroma prevzema pošiljke.

 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Avtorizacije plačilno-kreditnih kartic se vršijo v realnem času, podatki s teh kartic se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

 

Zasebnost in varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ponudnik posveča posebno pozornost varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine in z njo povezanih postopkov ali dejanj ponudnika.

Podatki, ki jih s pomočjo piškotkov zbiramo in obdelujemo o obiskovalcih spletne trgovine so anonimizirani in jih ni mogoče povezati z osebnimi podatki obiskovalcev.

Zbiranje in shranjevanje osebnih podatkov kupcev.

Ponudnik zbira in shranjuje samo tiste osebne podatke, ki jih kupec prostovoljno navede v postopku nakupa. Za potrebe poslovanja zbira ponudnik najmanj naslednje osebne podatke kupcev:

 1. Ime in priimek
 2. Domači naslov in naslov za dostavo, če je različen od domačega naslova
 3. Naslov e-pošte, ki je tudi uporabniško ime
 4. Kontaktno telefonsko številko
 5. Podatke o načinu plačila
 6. Druge podatke v povezavi z uporabo obrazcev, ki se nahajajo v Pogojih poslovanja (obrazec za odstop  od pogodbe - nakupa, obrazec za prijavo stvarne napake, obrazec za reklamacije).

Pri prijavi na e-novice ponudnik zbira in shranjuje naslov e-pošte.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, za poprodajne aktivnosti (reševanje reklamacij, garancij, vračila blaga, obveščanje o novostih v prodajnem program, posebnih ponudbah, akcijah) in ostalo potrebno komunikacijo (izpolnitev zahtev oblastnih organov v okviru zakonskih pooblastil).

V kolikor kupec pri registraciji soglaša, mu lahko ponudnik pošilja sporočila za neposredno trženje.

Kupec lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za neposredno trženje. To stori tako:

 • da na elektronski naslov info@aditum.net napiše: odjava ter njegov elektronski naslov, ki ga uporablja za naročanje v spletni trgovini
 • da klikne na odjavo, ki se nahaja na dnu e-novic
 • da odstrani kljukico pri Naročen na e-novice v Moj račun – Naročilo na e-novice in klikne gumb shrani.

Ponudnik hrani kupčeve osebne podatke tako kot zahtevajo veljavni predpisi. Kupčevi osebni podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Ob prijavi na naše e-novice, se strinjate, da lahko vaš e-poštni naslov uporabimo za naše oglaševalske namene. Vaše soglasje k shranjevanju in uporabi vašega e-poštnega naslova za pošiljanje e-novic lahko kadarkoli prekličete tako, da pošljete sporočilo na naslov: info@aditum.net ali pa se odjavite od e-novic.

Kot uporabnik lahko kadarkoli zahtevate podatke o vaših shranjenih osebnih podatkih. Na vašo zahtevo bomo posredovali popolne in brezplačne informacije o vaših osebnih podatkih ter odgovorili na vaša vprašanja o zbiranju, shranjevanju in uporabi vaših podatkov. Prav tako imate pravico zaprositi za popravek, blokiranje ali brisanje podatkov. Če je izbris ali blokiranje podatkov dovoljen s pravnimi ali pogodbenimi obveznostmi hrambe, bomo podatke izbrisali ali blokirali.

Kot registrirani kupec imate vedno dostop do vaših osebnih podatkov in jih lahko vedno dopolnite ali ustrezno popravite.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik/kupec sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter, da ustrezno protivirusno zaščiti svoj računalnik.

 

Piškotki - Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Zakaj so piškotki potrebni? Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

 

Mladoletne osebe - Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na spletne strani brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Ponudnik ne bo nikoli zavestno zbiral osebnih podatkov od oseb, za katere bi bil seznanjen, da so mladoletne, ali jih kakor koli uporabil ali jih razkril tretji stranki brez njihovega dovoljenja.

 

Komunikacija

V kolikor kupec pri registraciji soglaša, mu lahko ponudnik pošilja sporočila za neposredno trženje. 

Kupec lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za neposredno trženje. To stori tako:

 • da na elektronski naslov info@aditum.net napiše: odjava ter njegov elektronski naslov, ki ga uporablja za naročanje v spletni trgovini
 • da klikne na odjavo, ki se nahaja na dnu e-novic
 • da odstrani kljukico pri Naročen na e-novice v Moj račun – Naročilo na e-novice in klikne gumb shrani.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko na številki 070 751331 ali po elektronski pošti info@aditum.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo po svojih najboljših močeh prizadeval spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo mogoča, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem pristojno sodišče v Kranju. Ponudnik in kupec kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem poravnavanju potrošniških sporov (ZIsRPS) podjetje Aditum d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

 

Aditum d.o.o. kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).  

Platforma SRPS je na voljo na elektronski povezavi tukaj.

 

Odveza odgovornosti

Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku.

Na morebitne napake nas lahko uporabniki v kateremkoli trenutku opozorijo na elektronski naslov info@aditum.net za kar jim bomo tudi iskreno hvaležni.

 

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s kupcem le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen Obligacijski  Zakonik). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.