Košarica prazna

V nakupovalni košarici ni artiklov.

Znesek: 0,00 €

Nasveti za tek in regeneracija mišic

Pomlad je čudovit letni čas s hladnejšim vremenom in lepimi barvami, ki se prebujajo. Popolna je za uživanje v daljšem teku, še posebej po stezah v naravi!

Glede na to je treba upoštevati nekaj stvari za varnost in učinkovitost. Sledite tem nasvetom izkušenih tekačev!

Preverite svojo športno obutev. Če spremljate skupno pretečeno razdaljo, je dobro pravilo, da zamenjate tekaške copate vsakih 450 do 600 km. Če opazite pretirano obrabo tekalne plasti ali kompresijskih linij na straneh obutve, je to lahko tudi znak, da je čas, da jih zamenjate.

Večplastno oblačenje! Pomlad lahko prinese zelo različne temperature. Če tečete zjutraj, je na začetku precej hladno, ko pa posije sonce, se lahko temperature zelo hitro dvignejo. Oblecite se večplastno, da lahko oblačila slečete in ovijete okoli pasu, ko postane bolj vroče.

Ne pozabite na hidracijo. Ko je zunaj hladneje in bolj suho, svojega znoja ne opazimo toliko, ker lažje izhlapi. Še vedno pa je pomembno, da vzdržujete vnos tekočine, saj se boste še vedno potili. Če se odpravljate dalj kot 6 ali 7 km, obvezno prinesite vodo ali športno pijačo!

Ogrevanje in raztezanje! Pri nižjih temperaturah je še bolj pomembno, da se ogrejete in sprostite mišice, preden začnete z intenzivno aktivnostjo. Preizkusite rutino dinamičnega raztezanja, da dosežete oboje hkrati.

Pazite na naravo. Narava predstavlja izjemno ozadje vašemu teku, še posebej na sončen dan teka po stezah in poteh. Če pa je zunaj mokro, se lahko pojavi velika nevarnost zdrsa, zlasti na cestah in pločnikih. Bodite previdni, kako tečete!

Regeneracija po teku. Vedno se ohlajajte s sprehodom in nato z rahlim raztezanjem, tako se lažje izognete poškodbam in pomagate telesu, da si opomore. Masirajte in uživajte v regeneraciji po vadbi z visokokakovostnimi masažnimi izdelki, ki po teku pomagajo pomiriti in razbremeniti mišice, kite, hrbte in vrat.

In nenazadnje... bodite previdni med tekom in poskrbite, da boste uživali v vsaki sekundi.

Uživajte v teku!

« Nazaj