Košarica prazna

V nakupovalni košarici ni artiklov.

Znesek: 0,00 €

Prednosti konopljinega olja

Prednosti konopljinega olja: koža, sklepi, zdravje srca in drugo

Vsi govorijo o konopljinem olju in njegovi povezavi z boljšim počutjem, toda kako dejansko učinkuje olje iz semen konoplje?

Za konopljino olje pravijo, da je eno večjih "prehranskih odkritij", saj konoplja vsebuje veliko učinkovin, ki so pomembne za človeško telo. Vsebuje vse esencialne aminokisline, beljakovine, omega 3, 6 in 9 maščobne kisline, gama linolensko kislino, vitamine A, B, C, D in E ter kalcij in železo.

Konopljino olje ima visoko hranljivo vrednost in je izjemno bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami Omega 6 in 3, ki so v idealnem razmerju 03:01 za človeško telo. Omega 3 in 6 nenasičene maščobne kisline so bistvenega pomena za pravilno delovanje človeškega telesa. Telo jih ne more ustvariti samo, zato jih je potrebno pridobiti s hrano.

Konopljino olje, v optimalnem razmerju esencialnih maščobnih kislin Omega 6 in Omega 3, ima veliko pomembnih lastnosti, ki lahko koristijo zdravju in imajo pozitivni vpliv na:
• imunski sistem - pripomore pri povečanju odpornosti in energije,
• delovanje mišic in sklepov - ima protivnetne učinke,
• delovanje srca in ožilja - uravnava in nadzoruje raven holesterola in trigliceridov,
• presnovo glukoze - uravnava presnovni procesa glukoze pri ljudeh s sladkorno boleznijo,
• izboljšanje kože - ščiti in lepša kožo.

Kapsule ali olja?
Ne glede na to, ali vas zanima konopljino olje za pomoč delovanju srca in možganov oziroma za normalno delovanje sklepov in mišic ali pa kot dodatek za maščobne kisline, so kapsule najlažji način za uživanje tega olja.

« Nazaj